Menu

baner master plan rudnika

Rudnički delikates - Kozji sir

Nikola Banković iz Beograda, kao dete iz strogog centra Beograda iz aristokratske porodice od oca koji je 15 godina bio dekan na saobraćajnom fakultetu, odlučio se na smeo korak u svom životu. Da li zbog očeve ljubavi prema Rudniku ili Bozijeg providjenja Nikola je hrabro odlučio da se preseli u porodičnu kuću na Rudniku i započne posao uzgoja koza. Neobično je to što je krenuo u posao bez kapitalnih investicija, već samo sa par koza iz jedne male garaže koju je pozajmio od komšije. Od prvih koraka učenja da muze uz širenje osmeha i pozitivne energije čvrsto je rešio da ne želi proizvoditi običan beli srpski sir, već da se svojom specifičnošću odvoji od srpskih klasika i napravi nešto svoje, nešto posebno i neobično. Sam je počeo smišljati recepte i stvarao osećaj kako usiriti mleko...

 

Nastavak teksta sledi uskoro...

 

stado-koza-rudnik