Menu

baner master plan rudnika

Zemunsko odmaralište

Planina Rudnik i leti i zimi ima veoma dobre klimatske uslove za odmor i oporavak dece. Značajnu osobenost predstavljaju prijatni klimatski uslovi, pojačana insolacija, sneg koji se javlja od kraja novembra do kraja marta i letnje temperature, koje su nešto niže i vrlo prijatne za rekreativne aktivnosti. Odmaralište Rudnik namenski je građeno za decu, a posebno za organizovanje škole u prirodi. Odmaralište raspolaže kombinovanim sportskim terenima, uz mogućnost korišćenja travnatih fudbalskih terena, a u letnjem periodu i bazena, koji se nalaze neposrednoj blizini objekta. U objektu se neprekidno održavaju kvalitetni kulturno-zabavni, vaspitno-obrazovni i sportsko-rekreativni programi, jer su oni okosnica ove vrste rada sa decom.

Potpuno opremljen nastavni prostor u objektu obezbeđuje nesmetano odvijanje programa vaspitno-obrazovnog rada. Dobro uređene pešačko-planinarske staze omogućavaju šetnje kroz guste šume i leti i zimi, što pored rekreativnih aktivnosti, pruža i mogućnost za neposrednije upoznavanje biljnog i životinjskog sveta Rudnika. U samom odmaralištu je i ambulanta i lekarska služba za decu koja radi neprekidno 24 sata.

Odmaralište se sastoji od jedne zgrade iz tri nivoa sa potkrovljem. Sve sobe su sa kupatilom.
Raspored soba u objektu je sledeći:
- 7 vaspitačkih soba i
- 1 četvorokrevetne sobe
- 5 šestokrevetnih soba
- 5 sedmokrevetnih soba
- 4 osmokrevetne sobe
- 2 desetokrevetne sobe

Ukupan kapacitet je: 133 kreveta za školsku decu i 15 kreveta za vaspitače ili 121 krevet za predškolce (12 kreveta su na sprat) U objektu se nalaze učionice, TV sala, dnevni boravci, trpezarije i sala za zabavu. Van objekta se nalazi kompleks sportskih terena za male sportove (košarka, odbojka, rukomet, mali fudbal), poljska učionica i igralište sa ljuljaškama, klackalicama i penjalicama. U neposrednoj blizini objekta se nalazi i travnati fudbalski teren sa pomoćnim fudbalskim terenom, kao i otvoreni bazen – posebno se ugovaraju – plaćaju.
Zdravstvenu zaštitu tokom 24 sata pruža lekarska služba u ambulanti u okviru samog objekta.
Odmaralište se nalazi oko 115 km južno od Beograda, odnosno 15 km od Gornjeg Milanovca, 36 km i od Čačka i 83 km od Užica, smešteno na 710 m nadmorske visine.Klima je blaga planinska, sa velikim brojem sunčanih dana i optimalnom vlažnožšću vazduha. Na Rudniku ima osam vrhova iznad 1.000 m nadmorske visine, a najviši je Veliki Šturac ili Cvijićev vrh (1.132 m).

Organizovani su pešački izleti :
- Poseta Crkvi Sv.Đorđa
- Šumska kuća
- Varošica Rudnik
- Rudnik Olova i Cinka
- Površinski kop
- Staza zdravlja
- LJubavna česma
- Vodenica
- Cvijićev vrh
- Ugašen vulkan ,,Ostravica,,

U dogovoru sa vaspitnim osobljem postoji mogućnost organizovanja poludnevnih i jednodnevnih izleta autobusom do Gornjeg Milanovca, Topole, Oplenca, manastira Vraćevšnica, Takova.. Izleti se posebno naplaćaju.